MIN MELODI

Så sitter jeg her med ryggen til et furutre omgitt av grønn skog og er stille. Stillheten er min nye venn. Det føles litt feil men også litt trendy. Tiden. Som om jeg tar min egen tid tilbake. Hvorfor skal det føles feil?

I stillheten sitter jeg og er mind-full. Mindfulness. Et velkjent ord for det fleste nå. Et ord jeg ikke liker. For jeg ønsker å være ”mind-empty” Mindtemptiness. Tom for støy, ord og tanker som forurenser. Jeg ønsker å være tom i sinnet. Bare min melodi vil jeg høre. Min melodi fra det dypeste i sjelen. Kun den skal spille i harmoni med min hjerterytme og min pust.

Det er noe hellig over det å finne frem til sitt indre instrument. Til den melodien som er din. Selvinnsikt. Kjenne forskjellen mellom tanker og bevissthet. Stille spørsmål ved tankene mine. Men ikke la tankene mine bestemme hvem jeg er. Heller ikke la bedømmelsen bestemme hvem du er. For å leve slik, kun lytte til tankene og bedømme alt som man ikke forstår eller kjenner, er å sove. Å leve slik er å sove. Jeg vil være våken. Kjenne jeg lever på nytt og på nytt i hvert øyeblikk.

Da blir melodien tydeligere. Min melodi.

På innsiden.

På utsiden er jeg tilbake til hverdagen. Til livet som leves med mann, barn og hund. Hus og bil. Arbeid og internett. Aktiviteter. Og til alle rollene jeg har i livet som meg. Det er her livet rører på seg og melodien blir svakere og kanskje helt borte.

Forfatteren; Kristin Flood, beskriver i sin bok; Amor Fati, hvordan praktisere 50/ 50. 50% på innsiden og 50% på utsiden samtidig. Tillate å ikke være helt konsentrert om det fysiske som skjer rundt oss men samtidig gi plass til å fokusere på vårt indre liv.

På innsiden danser jeg til min melodi.

På utsiden møter jeg frykten i rollen som mor. For hun, min datter, får meg til å tenke; ”Jeg ser henne selvsikker men så uviten om livet. Fremtiden. Hun har hele hjertet mitt, men er det nok? Vil hun klare å finne sin melodi, den som har en helt spesiell plass i det store symfoniorkesteret - jorden?”

50/50

Akkurat nå velger jeg 100%. På innsiden og danser videre til min melodi